Valio Jukola (16/06/2012)
Category: Competition
Map/area: Sotunki
Leg: leg 1
Distance: 14.84 km
Time: 118:35
Average HR: 157
Maximum HR: 170
Ennen kisaa: Päätin ottaa iisisti, kun lähtönumero oli komanneksi vikasta rivistä. Tiesin kokemuksesta, että rynnimällä sekoitan vaan pääni ja eksyn. Noin tunti ennen strattia alkoi tihruttamaan vettä, ja päätin jättää lukulasit pois, ja mennä pelkästään päivällä hankitulla luupilla.

Lähtö: Kaksi riviä edempänä valmistautuu Laitamäen Jari. Päätän katsoa esimerkkiä, ja jätän aiemman suunnitelman. Tykki jysähtää, ja Jari katoaa massaan. Juoksen niin paljon kuin jaloista lähtee oikeaa laitaa, jossain tuulisujoien kohdalla katson ekan kerran karttaa, ja totean kauhukseni, etten näe siitä juurikaan mitään ilman lukusuojalasejani.

Ensimmäin pummi: Ykköselle väärän letkan perässä ja sekoilua, kiinni kielletyn alueen reunasta.

Janneen törmäsin jo heti vitosen jälkeen, ja sitten juostiin tovi kimpassa. Toinen pummi tehtiin yhdessä seiskalla, ehkä kolme min.

Kolmas pummi: Lähtö pitkälle välille rastilta nro 16. Valitsen oikean pikkupolun, ja letka menee mukamas jonnekin muualle. Polku alle, ja vasemapaan irtoavaa polkua etsimään. Eräs rouva huutaa vastaantullessa "väärä suunta". Meitä hieman hymyilyttää moinen Mikkosen kanssa, joka otti epäonnekseen väärän selän. Reilu 200 m juoksua, kunnes tajuan, että väärä suunta tarkoittaa väärää suuntaa.

Loppu menee hyvin. Pellolle tullessa iloitsen ettei jalat kramppaa ja lisään vauhtia. Pohkeista nappaa samantien ja loppu on kramppien kanssa tuskailua.

Mahtava reissu.
Show comments (0)
 
Valio Jukola (16/06/2012)